Parul Institute of Medical Sciences & Research
Parul Sevashram Hospital

Medical Education Unit

Resource Faculty

Sr. No

Name

Designation & Department of MEU faculty

Mobile

E-mail

1

Dr Jaba Rajguru,Co-ordinator

Associate Professor, Anatomy

8238075020

[email protected] yahoo.com

2

Dr. Indira Parmar,Co-ordinator

Professor - Paediatrics

9825033148

[email protected]

3

Dr Soeb Jankhwala

Assistant Professor, Microbiology

9099004636

[email protected] gmail.com

4

Dr Ketan Mangukiya

Assistant Professor, Biochemistry

9974198838

[email protected]

5

Dr Nisarg Savjiani

Assistant Professor, Pathology

9974654123

[email protected]

6

Dr. Uma Nayak

Professor - Pediatrics

9327214065

[email protected]

7

Dr Jayant Makwana

Professor of Physiology

9833743682

[email protected]

8

Dr. Swati Mahajan

Associate Professor, Physiology

8469550497

[email protected]

9

Dr. Nadeem Shaikh

Assistant Professor, Biochemistry

8758442539

[email protected]

10

Dr. K. K. Shiromani

Assistant Professor,Pathology

9409525778

[email protected]

11

Dr. Anupamkumar Bansal

Assistant Professor, Forensic Medicine

8238600044

[email protected]

12

Dr. Shaswat Nagar

Assistant Professor, PSM

9998606749

[email protected]


Name of Nodal/Regional Centre: NHL Municipal Medical College, Ellis Bridge, Ahmedabad.
Name of Medical College: Parul Institute of Medical Sciences & Research, Vadodara
Dates of revised Basic Course Workshop: From 05/09/2018 to 07/09/2018
Chairperson: Dr. Indira Parmar, Professor of Pediatrics & Medical Superintendent



Day#1 (05-09-2018, Wednesday)
No. Session Faculty Duration
- Registration & Breakfast -- 8.30-9.00
1 Introduction: ice breaking and Participants, and Group Dynamics Dr. Jaba Rajguru 9.00 - 10.00 (60 minutes)
2 System's Approach, Principles of adult learning, Learning Process Dr. Soeb Jankhawala/ Dr. Jayant Makwana/ Dr Indira Parmar 10.00 - 11.15 (75 Minutes)
TEA BREAK 11.15 - 11.30 (15 Minutes)
3 Goals, Roles and Competencies: CBME (with use of AT-COM module) Dr Saurabh Gandhi, RC obsever 11.30 - 12.15 (45 Minutes)
4 The IMG- Goals, Roles and Competencies Dr. Nadeem Shaikh 12.15 - 12.30 (15 Minutes)
5 Learning domains and progression of learning Dr. Jaba Rajguru 12.30 - 13.00 (30 Minutes)
LUNCH 13.00 - 13.45 (45 Minutes)
6 Objectives-Writing objectives-Developing objectives from competencies; linking learning and assessment with competencies(with use of AT-COM module) Dr. Nisarg Savjiani 13.45 - 14.45 (60 Minutes)
7 Workshop on writing objectives(with use of AT-COM module) All 14.45 - 15.45 (60 Minutes)
TEA BREAK 15.45 - 16.00 (15 Minutes)
8 Introduction to assessment Dr K.K Shiromani 16.00 - 16.45 (45 Minutes)
Close 16.45
Note: Attendance in all sessions is must to get MET certificate as per MCI norms
Day#2 (06-09-2018, Thursday)
- Breakfast -- 8.30-9.00
1 Choosing a teaching method for objectives and competencies - Workshop Dr. Soeb Jankhawala 9.00 - 10.30 (90 Minutes)
TEA BREAK
2 Interactive and Innovative teaching methods including Large Group(Demo), Small Group (with DEMO) and appropriate use of media Dr. Shashwat Nagar/ Dr. Jayant Makwana/Dr. Anupam Bansal 10.45 - 12.30 (105 Minutes)
3 Writing a lesson Plan Dr. Shashwat Nagar 12.30 - 13.15 (45 Minutes)
LUNCH
4 Assessment planning(with use of AT-COM module) and quality assurance, Writing the correct essay question, short answer question and MCQ Dr Saurabh Gandhi/ (RC observer) / Dr Soeb Jankhwala/Dr Nisarg  Savjiani 14.00 - 16.00 (120 Minutes)
TEA BREAK
5 Internal assessment and Formative assessment Dr Nadeem 16.15 - 16.55 (40 Minutes)
Day#3 (07-09-2018, Friday)
- Breakfast - 8.30-9.00
1 Discussion on ATCOM Module : Reflection and Narrative Dr Saurabh Gandhi RC observer 9.00 - 10.00
2 Matching assessment to competency, objectives and learning Workshop-Choosing the right assessment Dr. Jaba Rajguru and all 10.00 - 11.00 (60 Minutes)
TEA BREAK 11.00 - 11.15 (15 Minutes)
3 Effective clinical and practical skills teaching Dr. Rajesh Roy 11.15 - 12.15 (60 Minutes)
4 Assessment of clinical and practical skills Dr Uma S Nayak 12.15 - 13.15 (60 Minutes)
LUNCH 13.15 - 13.45 (30 Minutes)
5 Assessment of clinical and practical skills continues All faculty 13.45 - 14.45 (60 Minutes)
6 Improving SDL through technology Dr. Soeb Jankhwala 14.45 - 15.15 (30 Minutes)
TEA BREAK 15.15 - 15.30 (15 Minutes)
7 Feedback Dr. Ketan Mangukiya 15.30 - 16.00 (30 Minutes)
8 Educational networking for growth Dr. Swati Mahajan 16.00 - 16.45 (45 Minutes)
Note: Attendance in all sessions is must to get MET certificate as per MCI norms
1st ATCOM Sensitization Program
September 8, 2018 - Saturday
#
Duration
Topic
Resource Faculty
1 9:00 – 9:30 am
Introduction
GMR: Goal, Roles, Competencies
Overview of attitudinal competencies in revised GMR
Project AT-COM: purpose, mission and objectives
Dr. Nisarg
Savjiyani
2 9:30 – 10: 30 am

The AT-COM booklet : structure, content and requirements

Introduction; Walking through AT-COM; Teaching AT-

COM: who, what, when and how

Faculty from
Nodal Centre
3 10:30 – 11:00 am Open House All faculty
4 11:00 am Tea Break
5 11:15 am – 12:45 pm
Linking of AT-COM modules with Competencies,
Objectives, Teaching-Learning methods and Assessment.
Use Template from AT-COM competencies:
I. Competency, Objective & Teaching Learning
II. Competency, Objective & Assessment
Dr. Uma Nayak & Dr. Swati
Mahajan
6 12:45 - 1:30 pm Lunch
7 1:30 - 2:30 pm Teaching Ethics cases Dr. Soeb Jankwala
8 2:30 – 3:15 pm Teaching Communication skills cases Faculty from Nodal Centre
9 3:15 pm Tea
10 3:30 – 4:30 pm Reflection Dr. Jaba Rajguru
11 4.30 – 5:00 pm Open House All faculty

Name of Nodal/Regional Centre: NHL Municipal Medical College, Ellis Bridge, Ahmedabad.
Name of Medical College: Parul Institute of Medical Sciences & Research, Vadodara
Dates of revised Basic Course Workshop: From 21/08 /2017 to 23/ 08/2017
Chairperson: Dr. Indira Parmar, Professor of Pediatrics & Medical Superintendent



Day#1 (21-08-2017)
No. Session Faculty Duration
- Registration & Breakfast -- 8.30-9.00
1 Introduction: ice breaking and Participants, and Group Dynamics Dr. Jaba Rajguru 9.00 - 10.00 (60 minutes)
2 System's Approach, Principles of adult learning, Learning Process Dr. Soeb Jankhawala/ Dr. Jayant Makwana/ Dr Indira Parmar 10.00 - 11.15 (75 Minutes)
TEA BREAK 11.15 - 11.30 (15 Minutes)
3 Goals, Roles and Competencies: CBME Faculty from Nodal Centre 11.30 - 12.15 (45 Minutes)
4 The IMG- Goals, Roles and Competencies Dr. Nadeem Shaikh 12.15 - 12.30 (15 Minutes)
5 Learning domains and progression of learning Dr. Jaba Rajguru 12.30 - 13.00 (30 Minutes)
LUNCH 13.00 - 13.45 (45 Minutes)
6 Objectives-Writing objectives-Developing objectives from competencies; linking learning and assessment with competencies(with use of AT-COM module) Dr. Nisarg Savjiani 13.45 - 14.45 (60 Minutes)
7 Workshop on writing objectives(with use of AT-COM module) All 14.45 - 15.45 (60 Minutes)
TEA BREAK 15.45 - 16.00 (15 Minutes)
8 Introduction to assessment Dr K.K Shiromani 16.00 - 16.45 (45 Minutes)
Close 16.45
Day#2 (22-08-2017)
- Breakfast -- 8.30-9.00
1 Choosing a teaching method for objectives and competencies - Workshop Dr. Indira Parmar 9.00 - 10.30 (90 Minutes)
TEA BREAK
2 Interactive and Innovative teaching methods including Large Group(Demo), Small Group (with DEMO) and appropriate use of media Dr. Shashwat Nagar/ Dr. Jayant Makwana/Dr Jaba Rajguru Dr. Anupam Bansal 10.45 - 12.30 (105 Minutes)
3 Writing a lesson Plan Dr. Nisarg Savjiani 12.30 - 13.15 (45 Minutes)
LUNCH
4 Assessment planning(with use of AT-COM module) and quality assurance, Writing the correct essay question, short answer question and MCQ Faculty from nodal centre/ Dr Soeb Jankhwala/Dr Nisarg Savjiani 14.00 - 16.00 (120 Minutes)
TEA BREAK
5 Internal assessment and Formative assessment Dr Nadeem 16.15 - 16.55 (40 Minutes)
Day#3 (23-08-2017)
- Breakfast - 8.30-9.00
1 Discussion on ATCOM Module : Reflection and Narrative Faculty from nodal centre 9.00 - 10.00
2 Matching assessment to competency, objectives and learning Workshop-Choosing the right assessment Dr. Jaba Rajguru and all 10.00 - 11.00 (60 Minutes)
TEA BREAK 11.00 - 11.15 (15 Minutes)
3 Effective clinical and practical skills teaching Dr. Ketan Mangukiya 11.15 - 12.15 (60 Minutes)
4 Assessment of clinical and practical skills Dr. Indira Parmar 12.15 - 13.15 (60 Minutes)
LUNCH 13.15 - 13.45 (30 Minutes)
5 Assessment of clinical and practical skills continues Dr Indira Parmar & All 13.45 - 14.45 (60 Minutes)
6 Improving SDL through technology Dr. Soeb Jankhwala 14.45 - 15.15 (30 Minutes)
TEA BREAK 15.15 - 15.30 (15 Minutes)
7 Feedback Dr. Nadeem 15.30 - 16.00 (30 Minutes)
8 Educational networking for growth Dr. Nisarg Savjiani/ Dr. Soeb 16.00 - 16.45 (45 Minutes)





One more initiative for Faculty Development at Parul Institute of Medical Science & Research, Parul University.

First Revised basic course workshop of Medical Education Technology conducted by Our Medical Education Unit at Parul Institute of Medical Science and Research, Parul University on 16th to 18th November 2016.



Day#1 (16-11-2016)
No. Session Faculty Duration
1 Introduction:ice breaking and Participants and Group Dynamics Dr. Jaba Rajguru 9.00 - 10.00 (60 minutes)
2 System's Approach, Principles of adult learning, Learning Process Dr. Soeb Jankhawala/ Dr. Chetan Kumar R 10.00 - 11.15 (75 Minutes)
TEA BREAK 11.15 - 11.30 (15 Minutes)
3 Goals, Roles and Competencies: CBME(with use of AT-COM module) Faculty from Nodal Centre 11.30 - 12.15 (45 Minutes)
4 The IMG- Goals, Roles and Competencies Dr. Chetan Kumar R. 12.15 - 12.30 (15 Minutes)
5 Learning domains and progression of learning Dr. Jaba Rajguru 12.30 - 13.00 (30 Minutes)
LUNCH 13.00 - 13.45 (45 Minutes)
6 Objectives-Writing objectives-Developing objectives from competencies; linking learning and assessment with competencies(with use of AT-COM module) Dr. Nisarg Savjiani 13.45 - 14.45 (60 Minutes)
7 Workshop on writing objectives(with use of AT-COM module) All 14.45 - 15.45 (60 Minutes)
TEA BREAK 15.45 - 16.00 (15 Minutes)
8 Introduction to assessment Dr. Ketan Mangukiya 16.00 - 16.45 (45 Minutes)
Close 16.45
Day#2 (17-11-2016)
1 Choosing a teaching method for objectives and competencies - Workshop Dr. Soeb Jankhawala All 9.00 - 10.30 (90 Minutes)
TEA BREAK
2 Interactive and Innovative teaching methods including Large Group(Demo), Small Group (with DEMO) and appropriate use of media Dr. Chetan Kumar R. Dr. Jaba Rajguru Dr. Ketan Mangukiya 10.45 - 12.30 (105 Minutes)
3 Writing a lesson Plan Dr. Nisarg Savjiani 12.30 - 13.15 (45 Minutes)
LUNCH
4 Assessment planning(with use of AT-COM module) and quality assurance, Writing the correct essay question, short answer question and MCQ Faculty from nodal centre/ Dr. Soeb Jankhwala/ Dr.Nisarg Savjiani 14.00 - 16.00 (120 Minutes)
TEA BREAK
5 Internal assessment and Formative assessment Dr. Ketan Mangukiya 16.15 - 16.55 (40 Minutes)
Day#3 (18-11-2016)
1 Discussion on ATCOM Module : Reflection and Narrative Faculty from nodal centre 9.00 - 10.00
2 Matching assessment to competency, objectives and learning Workshop-Choosing the right assessment Dr. Jaba Rajguru and all 10.00 - 11.00 (60 Minutes)
TEA BREAK 11.00 - 11.15 (15 Minutes)
3 Effective clinical and practical skills teaching Dr. Chetan Kumar R 11.15 - 12.15 (60 Minutes)
4 Assessment of clinical and practical skills Dr. Jaba Rajguru 12.15 - 13.15 (60 Minutes)
LUNCH 13.15 - 13.45 (30 Minutes)
5 Assessment of clinical and practical skills continues Dr. Chetan Kumar R/Dr. Nisarg 13.45 - 14.45 (60 Minutes)
6 Improving SDL through technology Dr. Soeb Jankhwala 14.45 - 15.15 (30 Minutes)
TEA BREAK 15.15 - 15.30 (15 Minutes)
7 Feedback Dr. Ketan Mangukiya 15.30 - 16.00 (30 Minutes)
8 Educational networking for growth Dr. Nisarg Savjiani 16.00 - 16.45 (45 Minutes)