MEU Workshop-1

November 16th – 18th, 2016-Program

One more initiative for Faculty Development at Parul Institute of Medical Science & Research, Parul University.

First Revised basic course workshop of Medical Education Technology conducted by Our Medical Education Unit at Parul Institute of Medical Science and Research, Parul University on 16th to 18th November 2016.

FB_IMG_1481349553921

Day#1 (16-11-2016)  
No.SessionFacultyDuration
1Introduction:ice breaking and Participants and Group DynamicsDr. Jaba Rajguru9.00 - 10.00
(60 minutes)
2System's Approach, Principles of adult learning, Learning ProcessDr. Soeb Jankhawala/
Dr. Chetan Kumar R
10.00 - 11.15
(75 Minutes)
TEA BREAK11.15 - 11.30
(15 Minutes)
3Goals, Roles and Competencies: CBME(with use of AT-COM module)Faculty from Nodal Centre11.30 - 12.15
(45 Minutes)
4 The IMG- Goals, Roles and CompetenciesDr. Chetan Kumar R. 12.15 - 12.30
(15 Minutes)
5Learning domains and progression of learningDr. Jaba Rajguru12.30 - 13.00
(30 Minutes)
LUNCH13.00 - 13.45
(45 Minutes)
6 Objectives-Writing objectives-Developing objectives from competencies; linking learning and assessment with competencies(with use of AT-COM module)Dr. Nisarg Savjiani13.45 - 14.45
(60 Minutes)
7Workshop on writing objectives(with use of AT-COM module)All14.45 - 15.45
(60 Minutes)
TEA BREAK15.45 - 16.00
(15 Minutes)
8Introduction to assessmentDr. Ketan Mangukiya16.00 - 16.45
(45 Minutes)
Close16.45
Day#2 (17-11-2016)
1Choosing a teaching method for objectives and competencies - WorkshopDr. Soeb Jankhawala
All
9.00 - 10.30
(90 Minutes)
TEA BREAK
2Interactive and Innovative teaching methods including Large Group(Demo), Small Group (with DEMO) and appropriate use of mediaDr. Chetan Kumar R.
Dr. Jaba Rajguru
Dr. Ketan Mangukiya
10.45 - 12.30
(105 Minutes)
3Writing a lesson PlanDr. Nisarg Savjiani12.30 - 13.15
(45 Minutes)
LUNCH
4Assessment planning(with use of AT-COM module) and quality assurance, Writing the correct essay question, short answer question and MCQFaculty from nodal centre/ Dr. Soeb Jankhwala/ Dr.Nisarg Savjiani14.00 - 16.00
(120 Minutes)
TEA BREAK
5Internal assessment and Formative assessmentDr. Ketan Mangukiya16.15 - 16.55
(40 Minutes)
Day#3 (18-11-2016)
1Discussion on ATCOM Module : Reflection and NarrativeFaculty from nodal centre9.00 - 10.00
2Matching assessment to competency, objectives and learning Workshop-Choosing the right assessmentDr. Jaba Rajguru and all10.00 - 11.00
(60 Minutes)
TEA BREAK11.00 - 11.15
(15 Minutes)
3Effective clinical and practical skills teachingDr. Chetan Kumar R11.15 - 12.15
(60 Minutes)
4Assessment of clinical and practical skillsDr. Jaba Rajguru12.15 - 13.15
(60 Minutes)
LUNCH13.15 - 13.45
(30 Minutes)
5Assessment of clinical and practical skills continuesDr. Chetan Kumar R/Dr. Nisarg13.45 - 14.45
(60 Minutes)
6Improving SDL through technologyDr. Soeb Jankhwala14.45 - 15.15
(30 Minutes)
TEA BREAK15.15 - 15.30
(15 Minutes)
7FeedbackDr. Ketan Mangukiya15.30 - 16.00
(30 Minutes)
8Educational networking for growthDr. Nisarg Savjiani16.00 - 16.45
(45 Minutes)